Affiliate marknadsföring som ett sätt att tjäna pengar på din blogg

Det är många som drömmer om att kunna tjäna pengar online, på olika sätt. Vissa har en blogg som de vill kunna tjäna en slant på, andra prövar lyckan genom att spela online på sidor som Paf online, där man kan hitta en mängd olika spel för olika plånböcker. Att kunna integrera det som kallas för affiliate marknadsföring och länkar till det är något som blir allt vanligare, framför allt på bloggar men också på sociala medier. Vi tänkte tipsa om hur du kan tänka när du vill börja tjäna pengar på den här typen av samarbeten.

Vad är affiliate marknadsföring?

Det är ganska enkelt i grunden – det handlar om att du som har en plattform använder den till att sprida kunskap om en viss produkt eller tjänst, plus att du peppar folk till att använda eller köpa det du gör reklam för. Det som är viktigt här är just det engelska ordet affiliate, du ska alltså vara en medarbetare till märket och produkten du gör reklam för, detta är viktigt i sammanhanget. Om du inte kan känna att du står bakom produkten till hundra procent så bör du inte samarbeta med just det företaget.

Du ska aldrig offra den tillit och det stöd som du har från dina läsare för att få till en ny affiliate, då har du misslyckats i ditt arbete. Genom att känna till vilka kunder du har, vilka läsare du lockar och vem som går in och klickar på de länkar som du lägger upp så kommer du att snabbt kunna välja bättre samarbetspartners som dina läsare faktiskt kan, och vill, använda.

Välj noggrant

Eftersom det bara är när läsarna som har klickat på länken faktiskt köper något som ger dig pengar så är det i ditt bästa intresse att se till att det är bra produkter som tilltalar din läsarkrets som går att nå genom samarbeten. Det är totalt ointressant att skapa samarbeten som inte kan kopplas till personerna som vänder sig till din hemsida eller blogg, det kommer du inte långt på. Var lite kall när det kommer till samarbeten och vänta in dem som verkligen känns som din grej – det kommer du i längden att tjäna mer på.

Kom ihåg att du först måste sälja in dig själv

Det här är en viktig punkt för alla som vill bygga ett varumärke online och därefter använda det för att tjäna pengar på affiliate marknadsföring. Det som gäller är att först skaffa en sida dit folk vill vända sig, och som de litar på. Det funkar inte att bara börja lägga upp en massa länkar och köpförslag, eftersom det då inte finns någon anledning för läsarna att lyssna på just dina rekommendationer. Det funkar online precis som det gör i verkliga livet, du lyssnar till personer som står dig nära. Genom att skapa personlig kontakt med dina besökare så kommer du att bygga upp ett förtroende som du sedan kan använda till att förbättra dina samarbeten.

Hitta trovärdiga samarbetspartners

Slutligen vill vi bara trycka på det viktiga i att välja rätt företag att samarbeta med. Ha gärna koll på vilka etiska och pr-problem företaget har haft under den senaste tiden, att göra reklam för ett företag som har dåligt rykte kommer inte att göra dig något gott. Gör lite research innan du går med på något, och kolla upp hur många andra de samarbetar med.

Post Navigation