Lär dig SEO på egen hand – tips som kommer att hjälpa dig

Search Engine Optimization, optimering för sökmotorer, är en väldigt användbar kunskap för dig som har ett företag och önskar att folk lätt ska hitta till just din webbplats. SEO är ett väldigt effektivt sätt för din verksamhet att expandera och utvecklas.

Det kan låta på många som att det är både komplicerat och svårt att komma igång med. Det är klart att det tar tid att sätta sig in i SEO och hålla sig uppdaterad. Men du måste inte gå en dyr kurs i flera månader för att göra ett bra jobb. Det är troligtvis lättare än du trodde. Här kommer några enkla tips och tricks du kan använda för att komma igång.

Uppdaterad, aktiv och unik

Att hålla din verksamhets webbplats uppdaterad och aktiv är ett måste. Google, till exempel, skickar regelbundet ut små “robotar” för att leta upp ny information som kan tas in i beräkningarna. Om du har en webbplats med flera sidor, till exempel om du säljer produkter av flera olika sorter, så är det viktigt att du inte bara kopierar och klistrar in de beskrivande texterna. Sökmotorerna gillar inte upprepande texter. Hitta istället nya, unika sätt att beskriva dina produkter på.

Nyckelorden är nyckeln till framgång

Om du använder onödigt komplicerade ord och formuleringar så kommer du att få problem. De flesta söker efter så korta fraser och ord som möjligt. Så när du skriver en text se till att du använder ett språk som är modernt och aktuellt. Om du bedriver en verksamhet som erbjuder en viss typ av service se till att betona de positiva delarna.

Det handlar inte om att skriva så många ord som möjligt, eller att använda alla de längsta orden för att fylla ut en sida. Nej, välj istället att beskriva dina produkter på ett enkelt och relevant sätt. Ha en specifik flik för kontaktinformation, såsom telefonnummer och plats, istället för att inkludera det i alla dina inlägg.

Använd nyckelord i bildnamnet

Googles “robotar” läser bara in ord, så när du postar en bild gäller det att du har taggat den med rätt nyckelord för att Google ska kunna hitta den. Döp om din bild till nyckelorden, istället för att bara använda standardnamnen som följer med. Till exempel “Rosa-kuddfodral-sammet”. Då har du ökat din chans att bli funnen med flera procent.

Att utvecklas genom att lära dig mer

Det här är ändå det viktigaste tipset. Sluta aldrig att försöka hitta nya sätt att optimera just din nätverksamhet. Allt eftersom tiden går kommer du att behöva uppdatera informationen. Så fortsätt att lära dig mer om SEO. När du förstår hur systemet fungerar är det lättare att veta vad du behöver göra. Läs på mer, ta varje tillfälle att lära dig något nytt. Studera hur andra verksamheter har lagt upp sina webbplatser, och våga testa nya saker.

Lär dig förstå hur sökmotorerna fungerar. Lär dig att se sambandet mellan SEO och digital marknadsföring. Övertyga dig själv om att du klarar av det här. Kan andra så kan du. Allt som krävs är villighet att lära och tid.

Post Navigation