Skapa den bästa bloggen utifrån dina kunskaper

Om du funderar på att starta en blogg men är osäker på om du har något som eftersöks på dagens hårt konkurrerande marknad är vårt första tips att kolla om du har en unik ingång på ett specifikt ämne. Kan du mycket om trädgårdsarbete, är du duktig på att snickra, eller är du bra på att lära ut saker om onlinespel? Inte förrän du har definierat exakt vad det är du ska blogga om kan du ta beslut om du faktiskt kan och vill satsa helt ut på din hemsida.

Ta hjälp av internet

Det här kan kännas som ett väldigt grundläggande råd men det finns mängder av inspiration och idéer att hitta online. Det är absolut inget fel med att kolla upp de bloggar som skriver om samma sak du vill inrikta dig på, det kommer bara att peppa dig till att själv ta steget och börja blogga. Se också till att skaffa dig bra med bilder till din blogg, speciellt om du inte ska publicera dina egna foton, eftersom det knappast finns något tråkigare än en blogg fylld med bara text. Var dock noga med att alltid ange bildkälla när du lägger upp någon annans material, så att du inte hamnar i knipa med upphovsrätt och annat.

Provblogga lite i smyg

Det kan kännas lockande att basunera ut till alla man känner att man ska börja, eller precis har börjat, blogga men det kan vara bra att hålla det hemligt ett tag, så man får in snitsen på det hela innan man bjuder in alla man känner till att döma ens arbete. Det finns inget fel i att ligga lite lågt i början, göra det till en vana att lägga upp något varannan dag och sedan gå in och redigera inläggen tills de blir så som man verkligen vill ha dem, det kommer innebära att du lär dig mycket om din egen process och hur du vill att bloggen faktiskt ska se ut.

Länka ordentligt för att skapa trafik

Precis som du går in på andras sidor för att hitta inspiration kommer även din blogg att bli grogrund för nya idéer och infall hos dina besökare. Se därför till att vara öppen med dig själv som inspirationskälla, och länka till de ställen där du hittar ny pepp från. Det är en ganska stor chans att de du länkar till kommer att besöka din sida, och kanske länka tillbaka. Att lyckas online handlar mycket om att knyta kontakter, och genom att uppmuntra dina läsare att besöka någon annans sida kommer du att snabbt skapa goda relationer med människor i din bloggosfär. Det spelar ingen roll om du skriver om hobbys, onlinespel, casinos eller hundar, det finns alltid bloggare där ute som vill få kontakt och skapa nya vänskapsband.

Post Navigation