Webbhotell – en lösning för dig som vill publicera online

Webbhotell är ett spännande ord då det är byggt av två helt olika begrepp vars innebörd skiljer sig mycket från varandra. Webbhotell är en tjänst anpassad för människor som vill publicera digitalt innehåll men samtidigt inte vill använda sig av en offentlig webbserver. Tjänsten ger möjlighet till att lägga upp inlägg och texter online utan att behöva ha en egen server. Det virtuella hotellet har oftast flera internetanslutna datorer där olika användare publicerar sina sajter, givetvis under olika domännamn.
Idag erbjuds det både kostnadsfria och kostandsbelagda webbhotell. Ett kostnadsbelagt alternativ innehåller oftast mer långtgående tekniskt support i form av en snabb och kunnig kundtjänst, avancerade lösningar och givetvis större kapacitet.

Vad innehåller ett webbhotell?

Webbhotell innehåller olika komponenter beroende på vilken tjänst som föredras. Oftast inkluderar paketen spamfilter och attraktiva webbmail lösningar som Squirrelmail eller Roundcube. Snabba och enkla installeringar av olika webskrifter finns tillgängliga. Dessa gör i sin tur inläggspubliceringen både snabbare och smidigare. Några exempel är snabb installation av WordPress, Joomla eller Webbshop. En självklarhet är även tillgången till ett eller fler domännamn. Ytterligare kompletteringar erbjuds i form av webbdesign eller SEO optimering. Webbhotellens supportteams främsta uppgift är att webbservern inte är överbelastad och är redo att ta emot all trafik. Läs här för att få en bättre överblick på Winstars paket och varför du ska välja något av dem.

Tre saker att tänka på

När man står inför valet av ett webbhotell och vilket erbjudande man ska satsa på är det tre saker som ska tas hänsyn till:
Hur mycket trafik behövs per månad?
Hur många e-postadresser ska användas?
Hur många domännamn behövs för att kunna publicera allt planerat innehåll?
Svaret på dessa tre grundläggande frågor kommer att leda till rätt beslut vid val av webbhotell. Har man svårt att besvara frågorna är det en bra idé att vända sig till webbhotellets kundtjänst som kan ge praktiska råd om vilket paket skulle passa ens specifika behov.

Post Navigation